skip to Main Content

Personlig eierskap i Norge: Omfang og betydning for lokalt og nasjonalt næringsliv

Personlig eierskap i Norge: Omfang og betydning for lokalt og nasjonalt næringsliv

Norsk næringsliv domineres av bedrifter som eies av private personer. Det finnes over 100 000 aktive aksjeselskaper med registrerte ansatte her i landet. Hele 80 prosent av dem eies av privatpersoner.
Personlig eide bedrifter tar mange former. Det kan handle om bedriftene som eies utelukkende av en person. 70 prosent av alle personeide bedrifter faller inn under denne gruppen. Det kan handle om den familieeide bedriften der flere fra en familie eier sammen. Det kan også handle om bedrifter der flere kollegaer eller bekjente går sammen om å starte en bedrift som de eier sammen.

Dette notatet står på egne ben, men fungerer også som et metode- og faktanotat som danner bakgrunn for NHO-publikasjonen «Personlige eiere –lokal tilhørighet», knyttet til NHOs eierskapskonferanse i 2014 om det personlige eierskapet i Norge. Notatets oppbygning er som følger: Først går vi nærmere inn på definisjonen av personlig eierskap og hvordan man måler det personlige eierskapets omfang og betydning. Deretter redegjør vi for studiens datagrunnlag og avslutningsvis presenterer vi de overordnede funnene fra undersøkelsen.

Språk: Norwegian
År: 2014
Forfatter: Gjermund Grimsby, Leo A. Grünfeld

Kontakt oss

MENON ECONOMICS


Telefon: +47 909 90 102
E-post: post@menon.no
Adresse: Sørkedalsveien 10 B, 0369 Oslo