skip to Main Content

Evaluering av Arena USUS

Evaluering av Arena USUS

På oppdrag fra Innovasjon Norge har Menon evaluert to NCE-prosjekt og fire Arena-prosjekt. Arena USUS var en del av Arenaprogrammet i perioden 2010 til 2015.

Arena USUS er et klyngeprosjekt for bedrifter innen reiselivs-, opplevelses- og kulturnæringen på Sørlandet og i Telemark. Fokuset for klyngens arbeid er å øke bedriftenes kunnskap om egne kunder og hvordan denne kunnskapen skal brukes for å forbedre egen bedrift og regionens attraktivitet. I løpet av perioden som er evaluert har antall medlemmer i klyngen vokst fra 15 til over 100.

Vår evaluering av USUS viser at prosjektet har vært en suksess. I Arenaperioden er det satt i gang en rekke forskningsprosjekt, gjennomført kurs og seminarer, og utviklet verktøy for å øke bedriftenes kunnskap om deres eksisterende kunder. Dette har lagt til rette for økt erfaringsdeling og samarbeid med andre bedrifter og forskningsinstitusjoner, nasjonalt og internasjonalt. Forklaringen på USUS’ suksess er etter vår vurdering et sterkt fokus på å forankre bedriftenes eierskap til klyngen og tilrettelegging av aktiviteter etter bedriftenes behov. God prosjektledelse og et aktivt styre er en viktig del av dette.

Språk: Norwegian
År: 2016
Forfatter: Kristina Wifstad, Erik W. Jakobsen

Kontakt oss

MENON ECONOMICS


Telefon: +47 909 90 102
E-post: post@menon.no
Adresse: Sørkedalsveien 10 B, 0369 Oslo