skip to Main Content

Grunnlag for prioritering av tiltak mot fremmede arter

Grunnlag for prioritering av tiltak mot fremmede arter

I 2007 ble det utarbeidet en tverrsektoriell nasjonal strategi og tiltak mot fremmede skadelige arter (KLD 2007). I 2018 startet arbeidet med en samlet, prioritert tiltaksplan mot fremmede skadelige arter som vil bli ferdigstilt i 2019, hvor tiltak blir ytterligere konkretisert.

Fremmede arter kan påvirke naturmangfoldet og ha betydelige samfunnsøkonomiske konsekvenser. En sentral oppgave for forvaltningen er å prioritere ressurser til forebyggende eller skadereduserende tiltak. Denne rapporten, som er skrevet på oppdrag fra Miljødirektoratet, vil inngå i forvaltningens arbeid med å peke ut fremmede arter som bør prioriteres ut fra en vurdering av noen relevante virkninger for miljø og samfunn.Rapporten inneholder forslag til en metodikk som skal bidra til et bedre og bredere grunnlag for å identifisere hvilke fremmede arter forvaltningen bør prioritere når relevante virkninger for natur og samfunn tas i betraktning. Rapporten beskriver kriterier og fremgangsmåte for å identifisere fremmede arter som bør gis forvaltningsprioritet. Videre anvendes disse kriterier og fremgangsmåte for å identifisere fremmede arter som bør gis høy prioritet i forvaltningens arbeid mot fremmede arter.

Prosjektet er gjennomfør av Menon senter for miljø- og ressursøkonomi (MERE), i samarbeid med Norsk institutt for naturforskning (NINA).

Språk: Norwegian
År: 2019
Forfatter: Kristin Magnussen, Sofie W. Skjeflo, Siri Lie Olsen, Hanno Sandvik, Jørn Thomassen

Kontakt oss

MENON ECONOMICS


Telefon: +47 909 90 102
E-post: post@menon.no
Adresse: Sørkedalsveien 10 B, 0369 Oslo