skip to Main Content

Et kunnskapsbasert Østfold

Et kunnskapsbasert Østfold

Et kunnskapsbasert Østfold er et forskningsprosjekt med en strategisk agenda. Det overordnede målet med prosjektet er å bidra til langsiktig økonomisk vekst i Østfold – og dermed til bevaring av livskraftige og attraktive lokalsamfunn.

Prosjektet har studert Østfolds næringsliv, arbeidsmarkeder, kunnskapsmiljøer og bostedsattraktivitet og forsøkt å se disse faktorene i sammenheng ved bruk av BANK-modellen. Vi har identifisert utfordringer knyttet til de fire faktorene og drøftet hvilke overordnede strategier som kan følges for å løse utfordringene.

En av strategiene er næringsmessig spesialisering. Gjennom et sett kvantitative indikatorer, kombinert med tilgjengelige analyser og nøkkelaktørers innsikt i næringslivet i Østfold, har vi valgt ut fire næringsgrupper hvor vi tror det er mulig å oppnå en nasjonalt ledende posisjon. Disse næringsgruppene er studert i dybden, med en vurdering av deres fremtidige verdiskapingspotensial og hvordan samhandling mellom aktørene i næringsgruppene kan bidra til å realisere potensialet.

Språk: Norwegian
År: 2013
Forfatter: Erik W. Jakobsen, Anne Espelien

Kontakt oss

MENON ECONOMICS


Telefon: +47 909 90 102
E-post: post@menon.no
Adresse: Sørkedalsveien 10 B, 0369 Oslo