Hopp til innhold

Litteraturstudie av betydningen av lokalmat for distrikts-Norge

Rapport

Av admin

Lokalmatens betydning for distrikts norge 243x343
Denne rapporten presenterer hovedfunn fra en litteraturstudie om betydningen av småskala matproduksjon for distrikts-Norge. Hovedproblemstillingen er som følger: «Har lokalmat og småskala matproduksjon betydning for opprettholdelse av bosetning i distrikts-Norge?». Det er gjort en systematisk gjennomgang av hjemmesidene til aktuelle organisasjoner og forskning- og utredningsmiljøer i Norge, og gjennomført intervjuer med sentrale ressurspersoner på området. Hovedkonklusjonen i rapporten er at det finnes mye forskning rundt temaet lokalmat, men lite nyere forskning som tar for seg den spesifikke problemstillingen om lokalmatproduksjonens betydning for bosetting i distriktsNorge. Inntrykket fra intervjuene er at det har skjedd svært mye både på produsent, markeds- og distribusjonssiden bare de siste 1-2 årene, slik at det generelt er behov for forskning som fanger opp denne utviklingen. Rapporten er utarbeidet av Anniken Enger og Julia S.P. Loe

Andre prosjekter