skip to Main Content

Mulighetsanalyse for baker- og konditorbransjen

Mulighetsanalyse for baker- og konditorbransjen

I dette prosjektet har vi gjort en analyse av bakerinæringen. Bakerinæringen består av tre typer aktører, produksjon (baker), salg (butikk), servering (bespisning). De største aktørene (produksjon) leverer til og er vertikalt integrert med dagligvarekjedene. 6 prosent av bedriftene står for drøyt 60 prosent av omsetningen. Baker og konditorbransjen omsatte for 12 mrd. NOK i 2014. Omsetningen har økt med 65 prosent siden 2001, med samme marginer. Importen av råvarer og bakervarer har økt de siste 10 årene.

Bransjen formes av de samme trendene som bedrifter i alle næringer. Markedet preges av etterspørsel etter sunne, ferske og bærekraftige kvalitetsprodukter. For å lykkes må man identifisere de trendene som er mest relevante for den driften man selv har.

Språk: Norwegian
År: 2016
Forfatter: Erland Skogli, Torbjørn Bull Jenssen, Rune Nellemann

Kontakt oss

MENON ECONOMICS


Telefon: +47 909 90 102
E-post: post@menon.no
Adresse: Sørkedalsveien 10 B, 0369 Oslo